Selecteer een pagina

Liselotte Maas

Expert in de schuldhulp

Ik bied oplossingen voor mensen met schulden. Want ik wil mensen helpen. Op het moment dat ze het moeilijk hebben. Dat heb ik gedaan als schuldhulpverlener, als bewindvoerder Wsnp met mijn eigen bedrijf en nu doe ik dat als zelfstandig professional.

Mijn vijf lessen voor betere schuldhulp

 

In plaats van een congres over schuldhulp waar (bij voorbaat sorry!) niet altijd even verrassende en inspirerende vernieuwende onderwerpen aan bod komen (daarvoor dus), besloot ik het vorige week eens over een andere boeg te gooien. Ik heb zowaar een driedaags seminar bezocht. Misschien ken je het wel: Tony Robins, Michael Pilarczyk, een aantal namen uit de wereld van de motivational speakers. De wereld van ‘mindset’, van ‘ het beste uit jezelf halen’ en ‘purpose driven’ willen zijn. Goed, dat werk dus. In De Flint in Amersfoort heb ik me drie dagen ondergedompeld tijdens het ‘Devoted’ seminar. Met Eelco de Boer en Dolly als mijn inspirational speakers. En wow, ik vond het een ge-wel-dige ervaring.   

“Wat een powerboost, zo’n seminar! Het geeft me 100x meer inspiratie voor het vernieuwen in de schuldhulp dan de zoveelste actualiteitendag”

Mega inspirerend vond ik het verhaal van Andre Norman. Hij heeft als voormalig bendeleider 14 jaar vastgezeten in Amerika. En bedacht zich tijdens die jaren in gevangenschap dat succesvolle mensen niet in de gevangenis belanden. En besloot daarom nadat hij vrijkwam, te gaan studeren aan Harvard. Inmiddels leeft hij van het vertellen van zijn verhaal. Om te zorgen dat jonge jongens niet dezelfde fouten maken als hij heeft gemaakt. Om te zorgen dat het hele gevangenissysteem in Amerika opnieuw wordt ingericht.

Het is zo gaaf om iemand vanuit zijn hart te horen spreken over wat hem drijft. Dit zijn de vijf wijze lessen die ik eruit haal voor de schuldhulp: 

  • Sta voor jouw visie. Het doet er niet toe of het afwijkend is van ‘de norm’.
  • Zoek je eigen manier om te blijven leren en je te blijven ontwikkelen
  • Er is altijd een mogelijkheid om een stap vooruit te zetten
  • Je hoeft iemands probleem niet op te lossen, help hem met wat jij kunt doen
  • Luister en geef antwoord vanuit je hart

Dat is toch prachtig? 

Ik denk dat als we deze vijf lessen meenemen de spreekkamer in, dat we dan veel meer kunnen bereiken met onze klanten. Dit is het geluid dat ik heel erg mis in de schuldhulp. Laat dat dus maar mijn ‘visie’ zijn om uit te dragen. Met dank aan Andre.

En natuurlijk Eelco & Dolly voor het supergave congres. Om in seminar-woorden af te sluiten: het was redelijk ‘out of my comfort zone’ om me hierin te begeven, maar het smaakt vooral naar meer.

Laat vooral je reactie achter, ik ben benieuwd naar de mening.