Workshops

Als ik deelnemers aan een workshop aan het einde van een dag vol inspiratie en motivatie de deur uit zie gaan, ben ik ontzettend tevreden. Of het nu clienten of professionals zijn, juist de variëteit in deelnemers maakt dat het altijd weer spannend is wat de dag brengt. Met mijn jarenlange ervaring als trainer kan ik inmiddels veel uit handen geven aan de groep zelf. Het mooist is als de deelnemers elkaar bevragen, van elkaar leren en door elkaar geraakt en geïnspireerd raken. Als workshopleider begeleid ik dat proces met warmte, creativiteit en diepgang. Dat kan leiden tot een aanpassing in financieel gedrag en mindset over geld en geldzorgen waar het clienten betreft en voor professionals tot nieuwe frisse inzichten waar het je eigen professionaliteit en persoonlijkheid betreft en hoe je deze dagelijks nog beter kunt benutten door in je eigen werkzaamheden wat meer eigen kruiden en smaak toe te voegen. Door net wat creatiever en empathischer om te gaan met de problematiek en hectiek van alledag.

Onderwerpen

Budgetcoaching aan clienten

Mensen motiveren, dat is wat ik doe. Met een workshop van een dagdeel zorg ik dat mensen elkaar weten te inspireren. Ik ben de aangever, clienten gaan zelf aan de slag. Door de juiste vragen te stellen, kleine opdrachten te laten uitvoeren en steun te laten voelen bij elkaar, zorg ik ervoor dat clienten met geldzorgen weer het gevoel hebben dat ze ertoe doen. Dat er hulp is. Professioneel, maar ook dat het oplucht om bij anderen te rade te gaan. Dat dat de eerste stappen zijn op weg naar een oplossing. Een prachtige workshop voor max. 12 personen waarin we samen en lachen en huilen. En die echt ets kan openbreken om tot actie over te gaan. Voor gemeenten en maatschappelijke organisaties die mensen met geldzorgen willen activeren en ondersteunen.

Ontwikkelen van je eigen visie

Als professional in de financiële hulpverlening werk je veelal zelfstandig. Natuurlijk is het fijn dat je bij een collega te rade kunt gaan, maar vaak ontbreekt de tijd om met elkaar van gedachte te wisselen over je visie op hulpverlening. En zal onderling de aanpak en bejegening naar de klant verschillen. In deze workshop van drie uur gaan we met elkaar de diepte in. We laten de waan van alledag achter ons en gaan op zoek naar ieders uniekheid. Zodra je dat weet van elkaar, kun je veel meer als team gaan werken, ieder vanuit zijn eigen visie. We werken met elkaars ervaringen, waardoor het heel praktisch en gemakkelijk toegankelijk is. Aan het einde van de workshop heb je meer grip op je eigen stijl van werken en heb je nieuwe manieren ontdekt om toe te passen als de situatie daar om vraagt.

Online programma